Suomen luonnon vesistöpäivä

Juhli kanssamme Suomen Luonnon Vesistöpäivänä 28.8.  

Juhlitaan Suomen luontoa ja vesistöjä yhdessä!

 
 
 

Tiesitkö, että Suomi on ensimmäinen valtio, joka virallisesti liputtaa luonnolleen? Suomen Luonnon Päivä on luonnon oma juhlapäivä, jota juhlitaan joka vuosi aina elokuun viimeisenä lauantaina. Myös John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää juhlitaan vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi

Suomen Luonnon Vesistöpäivä 28.8.

Suomen luonnon päivän yhteydessä valtakunnallinen Vesistökunnostusverkosto kannustaa kaikkia alueellisia verkostoja sekä yksittäisiä toimijoita järjestämään tapahtumia 28.8., tai samalla viikolla, joissa juhlitaan Suomen ainutlaatuisia vesistöjä ja vesiluontoa. Tavoitteena on aktivoida ihmisiä mukaan tapahtumiin, joissa esimerkiksi: 

 

 

  • juhlitaan Suomen ainutlaatuisia vesistöjä 
  • nautitaan luonnosta ja vedestä
  • verkostoidutaan 
  • opitaan ja uskalletaan
  • välitetään vesistökunnostustietoa
  • ideoidaan yhdessä
  • kannustetaan ja kiitetään
  • aktivoidaan ihmisiä mukaan toimintaan

Toteutuksessa vain mielikuvitus on rajana!

Tapahtuma voi olla koko perheen tapahtuma tai vain asiantuntijoille suunnattu, sen voi järjestää veden äärellä, kunnostuskohteella, päivällä tai illalla. Tapahtuman voi järjestää yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Ennen tapahtumaa voit mainostaa ja tapahtuman aikana jakaa vesistökokemuksesi muiden juhlijoiden kanssa somessa käyttäen hashtagejä:

#vesistökunnostusverkosto, #vesistöpäivä, #kunnostajatkoolla, #luonnonpäivä, #liputanluonnolle, #itämeripäivä

Vesistöpäivän infokirjeen voit ladata tästä.

Ilmoita tapahtumastasi

Sari Uusheimolle tai Pinja Kasviolle, etunimi.sukunimi(at)syke.fi viimeistään 2.8.2021.

Mitä tietoja tarvitsemme? Lataa kumppanikirje tästä. Viestinnässä voitte hyödyntää näitä Vesistöpäivän kuvia ja logoja: Juhli kanssamme, läpinäkyvä logo, valkopohja logo.

Kaikki meille ilmoitetut Suomen Luonnon Vesistöpäivän tapahtumat tullaan julkaisemaan Vesistökunnostusverkoston verkkosivulla.

Yhteistyökampanjat Suomen Luonnon päivä ja itämeripäivä
 
 
 
Julkaistu 15.4.2021 klo 16.09, päivitetty 26.5.2021 klo 15.33