Suomen luonnon vesistöpäivä

Juhli kanssamme Suomen Luonnon Vesistöpäivänä 28.8.  

Juhlitaan Suomen luontoa ja vesistöjä yhdessä!

 
 
 

Tiesitkö, että Suomi on ensimmäinen valtio, joka virallisesti liputtaa luonnolleen? Suomen Luonnon Päivä on luonnon oma juhlapäivä, jota juhlitaan joka vuosi aina elokuun viimeisenä lauantaina. Myös John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää juhlitaan vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi

Suomen Luonnon Vesistöpäivä 28.8.

Suomen luonnon päivän yhteydessä valtakunnallinen Vesistökunnostusverkosto kannustaa kaikkia alueellisia verkostoja sekä yksittäisiä toimijoita järjestämään tapahtumia 28.8., tai samalla viikolla, joissa juhlitaan Suomen ainutlaatuisia vesistöjä ja vesiluontoa. Tavoitteena on aktivoida ihmisiä mukaan tapahtumiin, joissa esimerkiksi: 

 

 

 • juhlitaan Suomen ainutlaatuisia vesistöjä 
 • nautitaan luonnosta ja vedestä
 • verkostoidutaan 
 • opitaan ja uskalletaan
 • välitetään vesistökunnostustietoa
 • ideoidaan yhdessä
 • kannustetaan ja kiitetään
 • aktivoidaan ihmisiä mukaan toimintaan

Toteutuksessa vain mielikuvitus on rajana! 

Vesistöpäivän logo 300 px
 

 

Tapahtuma voi olla koko perheen tapahtuma tai vain asiantuntijoille suunnattu, sen voi järjestää veden äärellä, kunnostuskohteella, päivällä tai illalla. Tapahtuman voi järjestää yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Ennen tapahtumaa voit mainostaa ja tapahtuman aikana jakaa vesistökokemuksesi muiden juhlijoiden kanssa somessa käyttäen hashtagejä:

#vesistökunnostusverkosto, #vesistöpäivä, #kunnostajatkoolla, #luonnonpäivä, #liputanluonnolle, #itämeripäivä

Vesistöpäivän infokirjeen voit ladata tästä.

Ilmoita tapahtumastasi

Sari Uusheimolle tai Pinja Kasviolle, etunimi.sukunimi(at)syke.fi viimeistään 2.8.2021.

Mitä tietoja tarvitsemme? Lataa kumppanikirje tästä. Viestinnässä voitte hyödyntää näitä Vesistöpäivän kuvia ja logoja: Juhli kanssamme, läpinäkyvä logo, valkopohja logo.

Kaikki meille ilmoitetut Suomen Luonnon Vesistöpäivän tapahtumat tullaan julkaisemaan Vesistöpäivän verkkosivulla ja teemme niistä some-postauksia Facebookissa ja/tai Instagamissa.

 

Vesistöpäivän tapahtumia:

 • KARJALANKOSKEN JA JUANKOSKEN KALATIEVIHKIÄISET, 28.8.2021 klo 12, Juankosken voimalaitoksen ruukkialue (Juankoskentie 7A, 73500 Juankoski). Tapahtuman järjestää Savon Voima Oyj ja tapahtuman nettisivuille tästä.

 

 • JOKIJUHLA II, 28.8.2021, Karkkila. Juhlimme virtavesiluontoa Karkkilassa. Tapahtuma-alueella useiden paikallistoimijoiden rasteja/esittelyjä. Paikallisyhdistysten rasteilla runsaasti ohjelmaa! Jokijuhlassa pääset mm. tutustumaan vesistökunnostuksiin, tutkimaan pohjaeläimiä ja kokeilemaan purokunnostamista itse. Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista. Lisätietoja tulossa myöhemmin. Tapahtuman nettisivuille tästä.

 

 • KISKONJOEN VESISTÖPÄIVÄ, 28.8.2021, Kiskonjoki, Kosken kartano.  järjestäjinä Freshabit-hanke, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Kosken kartano ja Vesistökunnostusverkosto sekä useita paikallistoimijoita. Ohjelmassa mm. tutustuminen juuri valmistuneeseen Kiskonjoen Kosken luonnonmukaiseen kalatiehen ja Kiskonjoen vesistökunnostuksiin sekä vesieliöiden tunnistamista. Lisätietoja tulossa myöhemmin.
 • HUPISAAREN TALKOOT, 28.8.2021, Oulu. Järjestäjinä Voimaa vesistöistä -hanke, Arjen sankarit -hanke, Nainen 45+ -hanke, Oulun kaupunki, Luke ja Oulun energia. Suomen Luonnon Vesistöpäivää vietetään kunnostamalla yhteisvoimin Hupisaaren puroja. Kunnostustalkoissa puroihin lisätään kalojen kipeästi kaipaamaa kutusoraa.  Kunnostustöiden lomassa on luvassa myös työergonomiaopastusta, josta vastaa Oulun diakonissa säätiö ODL. Ilmoittautuminen viimeistään 22.8, lisätiedot hankkeen nettisivuilla.
Yhteistyökampanjat Suomen Luonnon päivä ja itämeripäivä
 
 
 
Julkaistu 15.4.2021 klo 16.09, päivitetty 12.7.2021 klo 13.50